“Молода Галичина 2018” – запрошує! Програма фестивалю

“Молода Галичина 2018” – яскраве свято музики та української пісні.
Фестивальна програма традиційно триває 5 літніх днів, з 7 по 12 липня. Кожен фестивальний день, окрім професійного вокального змагання, насичений цікавими тематичними подіями: майстер-класами, розважальними конкурсами, творчими зустрічами, професійними вечорами, неформальними тусовками, екскурсійними та іншими цікавими подіями.

Щиро запрошуємо взяти участь і стати частинкою нашого свята!

Програма фестивалю – до Вашої уваги 🙂
В програмі можливі невеликі доповнення та зміни.

Фестиваль «Молода Галичина» – найстарший український молодіжний пісенний конкурс та один з найкращих професійних майданчиків для демонстрації вокальної майстерності. Свою історію фестиваль почав як регіональне пісенне змагання і прописався у містечку Новояворівськ, що на Львівщині. За 5 років став всеукраїнським, а з 2006-го носить звання міжнародного вокального конкурсу і щорічно приймає близько 100 учасників і стільки ж почесних та зіркових гостей.

За роки існування «Молода Галичина» сміливо експериментувала з форматом, розповідає директор фестивалю Наталія Коваль: «Спершу це були 2 конкурсні дні і фінальний гала-концерт переможців. Далі, 3 дні відбору і церемонія нагородження… Останні 15 років фестивальна концепція остаточно визначена: фестиваль триває 6 днів – з 7-го по 12 липня».

Так, перший фестивальний день відкриває концерт зірок та минулорічних лауреатів «Молодої Галичини».

Наступні 4-ри – тривають конкурсні змагання, між ними – творчі вечори, зустрічі з композиторами, продюсерами, майстер-класи педагогів, неформальні вечірки, екскурсійні програми та цікаві тусовки.

«Ми, так би мовити, створили молодіжний табір чи навіть центр, де кожну вільну від конкурсних змагань хвилину намагаємося заповнити цікавим контентом. Фестивальні дні – це не просто суперництво у вокальному мистецтві, насамперед, це комунікація між творчими людьми і можливість обміну досвідом, а вже потім здорова конкуренція та боротьба за нагороди», – каже арт-менеджер фестивалю Олег Лисій.

У фінальний, 6-й день музичного дійства, на відкритій фестивальній сцені, на очах у 5-тисячної публіки відбувається святкова церемонія нагородження та заключний гала-концерт за участі переможців фестивалю та зірок української і світової сцени.

До слова, мабуть важко знайти українську зірку, що не виступала на «Молодій Галичині», – тут співали усі – від Руслани та Гайтани до «Скрябіна» і «ТІКу».

«Співай! Вражай! Перемагай!» – це незмінний клич «Молодої Галичини». Цьогоріч він зібрав на конкурс понад 110 молодих співаків та колективів віком від 10-ти до 25-ти років з 14 країн світу.

Переглядів - 7