Коли тимчасові обмеження та штрафні санкції, встановлені Законом, повертають дітям щасливе дитинство!

Начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Тарас Грень розповідає про те, як втілюється в життя Закон.

На виконанні в Радехівському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області перебуває виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа по справі про стягнення аліментів з боржникав користь  стягувача на утримання дітей в розмірі 1/3 його заробітку (доходу), але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і до їх повноліття.  29.04.2010 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копія якої скерована сторонам виконавчого провадження для відома та виконання.

Станом на 01.09.2018 заборгованість у боржника по сплаті аліментів, згідно розрахунку заборгованості становила 59 914,59 грн. та штраф в розмірі 29 957, 30 грн.

Враховуючи те, що сукупний розмір заборгованості по сплаті боржником аліментів, перевищував суму відповідних платежів за шість місяців, державним виконавцем, відповідно до 71 Закону України «Про виконавче провадження» винесено такі вмотивовані постанови:

1) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України – до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі;

2) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами – до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі;

3) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, – до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі;

4) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання – до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

Завдяки встановленим обмеженням, станом на 01.11.2018 року виконавче провадження закінчено фактично за заявою стягувача (заборгованість в розмірі 89871,89 грн. погашена в повному обсязі згідно заяви стягувача).

ПАМ`ЯТАЙТЕ: ЗАКОН НЕ ДОЗВОЛИТЬ БОРГУВАТИ ПЕРЕД ДІТЬМИ! ЯКЩО НЕ ПЛАТИШ-БОРГ ЗРОСТАТИМЕ ЗАВДЯКИ ШТРАФНИМ САНКЦІЯМ!ЧИМ ДОВШЕ БОРГУЄШ-ШТРАФ ЗБІЛЬШУВАТИМЕТЬСЯ! ДЕШЕВШЕ ПОГАСИТИ БОРГ!

Переглядів - 2