Екологічна акція «Новорічна ялинка»

Звичай прикрашати будинки деревами сягає своїм корінням у глибоку старовину. З давніх-давен люди вважали, що символом людської цивілізації є Світове дерево. Це основа основ усього живого на Землі. Всі ці вірування, перекази, звичаї і стали прелюдією того, що в будинках людей з’явилися різдвяні ялинки.

Традиційно, найважливішим атрибутом святкування в Україні є новорічна ялинка. Обрати святкове деревце і не завдати шкоди навколишньому середовищу можна! Купуйте спеціально вирощену в лісових господарствах ялинку зі штрих-кодом, за допомогою якого можна перевірити її походження ввівши код на сайті https://www.ukrforest.com/check.

Також нагадуємо, що з метою попередження незаконної рубки хвойних насаджень, безконтрольного перевезення та реалізації новорічних ялинок в області Департаментом екології та природніх ресурсів ЛОДА проводиться екологічна акція «Новорічна ялинка».

В рамках акції проводитимуться спеціальні рейди-перевірки в лісах, на автодорогах, залізничних вокзалах і ринках області. Рейдові групи перевірятимуть законність заготівлі, перевезення та реалізацію ялинок.

Наголошуємо, що громадяни, які незаконно торгуватимуть ялинками, притягуватимуться до адміністративної чи кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку.

Переглядів - 3