В рамках Програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні»

Новояворівськ серед лідерів: підписаний договір про передачу коштів позики за Програмою «Енергоефективність громадських будівель в Україні»

Новояворівська міська рада однією з перших в Україні уклала договір про передачу коштів позики з Міністерством фінансів України та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України. Тепер місто розпочинає практичну реалізацію свого субпроєкту в рамках Програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні», яка фінансується за рахунок позики Європейського інвестиційного банку.

Перший субпроєкт міста передбачає комплексну термомодернізацію будівлі дошкільного навчального закладу №9 за адресою: вул. Шевченка, 16а. Впровадження комплексу енергоефективних заходів дозволить місту не тільки зменшити витрати на оплату енергоносіїв, але й підвищити рівень комфорту для дітей та співробітників цього закладу. Окрім того, покращиться зовнішній вигляд будівлі та подовжиться строк її експлуатації.

Найближчим часом планується розпочати тендерні закупівлі робіт з термомодернізації.

Якісна підготовка та успішне впровадження субпроєкту значною мірою забезпечується створенням та активною роботою групи впровадження проєкту під керівництвом Першої заступниці міського голови Галини Романівни Джулай.

Довідково:

Програма «Енергоефективність громадських будівель в Україні» є рамковою кредитною угодою між Європейським інвестиційним банком та Україною. З 300 млн євро, виділених програмою, 200 млн євро було направлено на термінову підтримку Україні у 2022 році, а решта 100 млн євро – на фінансування проектів термомодернізації громадських будівель, таких як заклади охорони здоров’я, школи, дитячі садки, спортивні та культурні центри, адміністративні будівлі тощо. Ці кошти спрямовані насамперед на малі та середні муніципалітети, місцеві ради та регіональні адміністрації, які раніше не мали можливості здійснювати заходи з підвищення енергоефективності.

 

Переглядів - 197