У Терновиці Франківський драмтеатр представив виставу «Нація»

Митрополит Андрей Шептицький вважав мистецтво виявом культури нації, тому спрямовував свою увагу та меценатську діяльність у розвиток української культури.

Символічно та природно, що до 159-ї річниці хрещення цього видатного українського церковного та суспільного діяча ми вшановуємо його мистецтвом.

У селі Терновиця Франківський драмтеатр представив виставу «Нація», створену за однойменною книгою української письменниці Марії Матіос. Показ драми реалізовано в рамках проєкту «Брухналь – родинний костел Шептицьких», метою якого було привернути увагу громадськості до аварійного стану костелу Святої Трійці, у якому в 1865 році був охрещений майбутній митрополит.

В ході вечірнього дійства охочі мали змогу долучитися до спільного виконання духовного гімну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» разом з юнацько-дитячим парафіяльним хором «Лелія» храму свв. апп. Петра і Павла та оглянути фотовиставку «Брухналь в об’єктиві» за участі учнів Школа фотографії імені Дієґо Марадони.

Захід благословив єпископ Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ, владика Михаїл Колтун, який разом з єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ о. Петром Лозою та владикою Глібом, апостольським адміністратором єпархії святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, промовив молитву митрополита Андрея Шептицького.

Дякую кожному за створену атмосферу і залученість у збереження історичної пам’яті нашої громаді.
Плекаймо і любімо українське!

Міський голова   Володимир Мацелюх.

 

Переглядів - 49