З 09.07 по 29.07 – період голосування за проекти

За останні роки в сучасному громадянському суспільстві зросла соціальна активність людей та з’явились активісти, які мають бажання долучатись до вирішення проблем суспільства. Зокрема у жителів м. Новояворівська, виникають ідеї як покращити своє місто, район чи вулицю.

Положення про Громадський бюджет м. Новояворівська – визначає основні засади процесу взаємодії органу місцевого самоврядування міста Новояворівська та громадян міста щодо впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету.

 

Наводимо витяг з Положення, що стосується порядку голосування за проекти

VІІІ. Голосування та підрахунок голосів

8.1. Кращі проекти серед тих, які отримали позитивну попередню оцінку, визначають мешканці територіальної громади міста Новояворівська шляхом голосування.

8.2. Голосування проводиться не пізніше 5 робочих днів після оприлюднення допущених для участі у голосуванні проектів на офіційному сайті Новояворівської міської ради.

8.3. Голосування проводиться:

на офіційному сайті Новояворівської міської ради в розділі «Громадський бюджет м. Новояворівська» шляхом заповнення електронної анкети;

– у визначеному міською радою місці для голосування шляхом заповнення друкованої версії анкети.

Зміст анкети в обох випадках є однаковим.

8.4. Голосування триває 15 робочих днів. Доступ до електронної анкети для голосування на сайті міської ради можливий після реєстрації та авторизації на сайті.

8.5. Кожен член територіальної громади може віддати лише один голос за один проект у кожному періоді.

8.6. Встановлення результатів голосування здійснює Координаційна рада на відкритому засіданні не пізніше 3 робочих днів після завершення голосування шляхом підрахунку голосів.

8.7. Переможцями голосування є проекти, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою. Якщо в результаті голосування два або декілька проектів отримали однакову кількість голосів, пріоритетність визначається датою реєстрації відповідної проектної пропозиції.

8.8. У разі, якщо однакову кількість голосів наберуть дві або більше проектних пропозицій, то переможця визначає Координаційна рада своїм рішенням.

8.9. Кількість проектів переможців обмежується обсягом бюджетних асигнувань, передбачених в міському бюджеті на відповідний рік для фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету міста Новояворівська.

8.10. У разі нестачі коштів на реалізацію пропозиції чергового проекту з переліку проектів-переможців, складеного відповідно до пункту 8.7. цього розділу, до фінансування пропонується наступний з проектів-переможців, орієнтовна вартість реалізації якого не призведе до перевищення суми коштів, передбачених міському бюджеті м. Новояворівська на реалізацію проектів за рахунок коштів Громадського бюджету м. Новояворівська.

8.11. Всі спірні питання, які виникають протягом голосування, вирішуються Координаційною радою колегіально шляхом відкритого голосування. За наявності рівної кількості голосів «за» і «проти» голос голови Координаційної ради є вирішальним.

8.12. Підсумки голосування фіксуються в протоколі засіданні Координаційної ради, засвідчуються підписами усіх членів Координаційної ради та підлягають затвердженню рішенням виконавчого комітету Новояворівської міської ради.

8.13. Інформація про проекти-переможці, рейтинг публікується на офіційному сайті Новояворівської міської ради в розділі «Громадський бюджет м. Новояворівська».

8.14. Усі автори проектів, що публікувалися для голосування, письмово повідомляються про результати голосування уповноваженим робочим органом.

 

Переглядів - 1