Триває прийом проектів від активних громадян на Громадський бюджет Новояворівська

Розмір громадського бюджету на 2018 рік складає 500 000 тис. грн. Реалізовуватимуть проекти за кошти бюджету розвитку до закінчення поточного року.

Подавати свої проекти на конкурс можуть громадяни, яким виповнилось 18 років.

Громадський бюджет – це чудова можливість для активного громадянина взяти безпосередню участь в управлінні містом. Якщо людина бере безпосередню участь у тій чи іншій справі, вона відчуває свою силу в тому, що її голос враховано. Є можливість людям  вчитися вміти працювати з бюджетними коштами і впливати на те, що робиться довкола них.

На що саме слід звертати увагу авторам проектів насамперед. Якщо проекти стосуються громадських просторів, встановлення дитячо-спортивних майданчиків, дуже важливо, щоб ця земля була у комунальній власності. Перевірити цю інформацію можна на сайті держгеокадастру. Якщо ділянка у державній або приватній власності, то такі проекти, на жаль, будуть відхилені. Також під час підготовки проекту велику увагу треба приділяти спілкуванню зі сусідами, оскільки це 90% успіху. Можна мати дуже гарну ідею, але якщо її не поділяють ваші сусіди, то навряд чи цей проект буде підтримано необхідною кількістю голосів. Також звертайте увагу під час спілкування на те, що bank ID – це безпечний і зручний спосіб для голосування

Громадський бюджет – це дуже добрий інструмент зміни свого подвір’я, міста, і відповідно, держави. Завдяки йому мешканці вчаться розуміти, чого вони хочуть, звикають брати на себе відповідальність і змінювати якість свого життя.

Переглядів - 4