Центр зайнятості інформує про безкоштовне навчання за ваучерами

Новояворівська міська філія  Львівського обласного центру зайнятості інформує про можливість отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.

Ваучер – це документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця.

Ваучери видаються одноразово:

– особам віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менш як 15 років, до досягнення в­становленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття» пенсійного віку;

-особам, звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого статтею 26 Закону України «Про пенсійне загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;

– особам, звільненим з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, з числа осіб з інвалідністю до отримання права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;

– внутрішньо переміщеним особа працездатного віку за відсутності підходящої роботи.

Вартість ваучера

встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного законом на момент прийняття рішення про його видачу. Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

На підставі ваучера здійснюється

перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, підготовка на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні. 

Навчання здійснюється

професійно-технічними та вищими навчальними закладами, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на провадження діяльності з надання освітніх послуг, за затвердженим Міністерством соціальної політики України переліком професій, спеціальностей, для навчання, за якими може бути виданий ваучер.

Особа здійснює вибір

професії, спеціальності за переліком, затвердженим Мінсоцполітики, а також форми та місця навчання.

 

За додатковою інформацією звертатись до Новояворівської міської філії Львівського обласного центру зайнятості за адресою: 81053, м. Новояворівськ, вул. Січових Стрільців, 16, тел. (03256) 41096.

Переглядів - 1