Вшанували пам’ять музиканта…

17 серпня, у День народження легендарного співака, лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, у його рідному Новояворівську відкрили мурал.

Вшанувати пам’ять музиканта прибули почесні гості та організатори дійства- батьки Андрія Ольга Михайлівна і Віктор Кузьмович Кузьменки, керівництво Новояворівської міської ради, заступник голови ЛОДА Іван Собко, керівництво Яворівської РДА і районної ради, народний депутат України Павло Бакунець, голова Держкіно України Пилип Іллєнко, волонтер Петро Шот, засновник філософського клубу «Ентазис» Ігор Держко, львівський художник-мураліст Святослав Владика та автор ідеї і координатор проєкту «Скрябін. Початок…» Олександр Шипка.

Свою промову батьки Андрія розпочали із слів вдячності всім, хто долучився до створення муралу. Поділилися із присутніми спогадами зростання сина у Новояворівську, про перші кроки його творчості у ПК «Кристал».

«Сьогодні, дивлюся на зображення свого сина – тут на стіні, і згадую його концерт перед Палацом культури «Кристал». Ми сиділи і слухали його першу пісню «Птахи»…

Чомусь, я весь час кликала його птахом: «Ти птаха де полетів?», «А ти зараз пташка де?». І коли Андрій загинув, моя перша книжка так і називалася – «Моя дорога птаха». Отже, моєї птахи нема більше, моя птаха спочиває…» – мама Ольга Михайлівна Кузьменко ділиться спогадами про сина.

Знаково, 17 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння музикантові Андрію Кузьменку звання Героя України посмертно.

Підготувала та провела захід заслужений діяч мистецтв України Наталія Романівна Коваль.

З Днем народження, Андрію! Ти завжди у наших серцях!

Переглядів - 24