Відбулася освітня серпнева конференція “Готовність до нового 2021-2022 н.р. Виклики та можливості”

27 серпня у Новояворівській територіальній громаді відбулася освітня серпнева конференція “Готовність до нового 2021-2022 н.р. Виклики та можливості”.

Конференція організована відділом освіти Новояворівської міської ради, за участю міського голови Володимира Мацелюха, секретаря ради Іванни Попик, голови Яворівської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Ярослави Кобиці, головного спеціаліста відділу моніторингу та позапланового контролю управління Державної служби якості освіти у Львівській області та директорів навчальних закладів громади.

Урочисту частину конференції розпочали з виконання Державного Гімну України та покладання квітів від освітянської родини Новояворівської ТГ до пам’ятного Знаку Героям Небесної Сотні, пам’ятника Тарасу Шевченку та Івану Мазепі.

«У 2020 році сталося немало змін, зокрема в галузі освіти, і вони продовжуються. Перед нами багато викликів і проблем, особливо брак освітньої субвенції, який виник внаслідок неправильних розрахунків в Міністерстві освіти і науки, але разом ми вчимося долати труднощі, іноді зобов’язані приймати непопулярні рішення, щоб надавати якісні освітні послуги на території нашої громади, тому маємо бути однією командою. Я щиро переконаний, що завдяки співпраці і порозумінню ми отримаємо бажаний результат» – наголосив міський голова Володимир Мацелюх.

Начальник відділу освіти Новояворівської міської ради – Михайло Дорош виступив із доповіддю з теми “Аналіз освітньої галузі”, розповів про вектори розвитку освіти, плани на майбутнє, здобутки, нововведення, виклики та можливості.

Головний спеціаліст відділу моніторингу та позапланового контролю управління Державної служби якості освіти у Львівській області – Соломія Захарко розповіла про діяльність управління Державної служби якості освіти та інституційний аудит.

Голова Яворівської районної організації профспілки працівників освіти і науки України- Ярослава Кобиця зосередила увагу учасників конференції на соціально-економічному захисті працівників освіти в умовах реформування галузі.

Директор Новояворівського інклюзивно- ресурсного центру – Надія Пелих підготувала доповідь з теми “Фахова компетентність учителя, як запорука успішних реформ” та поділилася позитивними враженнями після участі у Всеукраїнському серпневому форумі в м.Біла Церква.

Керівник Воледобростанського ЗЗСО І-ІІ ступенів – Тетяна Харович, яка представляла Новояворівську громаду на Всеукраїнській серпневій конференції
“Освіта України 30 без бар’єрів.Творці змін освітнього процесу НУШ”, презентувала інноваційні методи навчання, цікаві ігри та креативні ідеї, які будуть впровадженні в початкових класах у новому навчальному році.

Приємним подарунком для учасників конференції було музичне вітання від маленької україночки – Даринки Кіт, яка зачарувала присутніх своїм талантом.

У другій частині відбулася робоча нарада керівників ЗЗСО, обговорили важливі питання щодо організованого початку нового навчального року.

Завершилася конференція спільним виконанням духовного Гімну “Боже, Великий, єдиний”.
Маємо вагомі здобутки і будемо їх примножувати, вчимося разом долати труднощі і налаштовуємось на плідну співпрацю.

 

Переглядів - 3