Cемінар-практикум “Реформа системи шкільного харчування”

Нові стандарти та меню, сучасні технологічні процеси, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи шкільного харчування, ефективний контроль і безпека. Про це та багато іншого йшлося під час практичної панелі «Новітні стандарти громадського харчування», яка відбулась у Новояворівській школі №3.

«Комплексне оновлення шкільного харчування українських школярів – надзвичайно важливий та водночас складний крок. Проте, Новояворівська громада готова аналізувати потреби та шукати інструменти на шляху до імплементації реформи», – зазначає міський голова Володимир Мацелюх.

Команда ГО «Національна асоціація громадського харчування» продемонструвала можливості сучасного технологічного процесу: за 45 хвилин команда приготувала обід в асортименті з шести страв для 100 людей – учасників заходу. Також команда презентувала «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

Під час зустрічі також йшлося про складові реформи, оновлення нормативної бази, безпечність та якість, ресурсне забезпечення, культуру здорового харчування, строки реалізації реформи та очікуваний результат.

Завершенням зустрічі стало підписання Меморандуму про співробітництво між відділом освіти Новояворівської міської ради та ГО «Національна асоціація громадського харчування».

Відділ освіти Новояворівської міської ради            Національна асоціація громадського харчування

 

Переглядів - 3