У Новояворівській громаді розпочинають роботу інклюзивні радники

Для зручності та комфорту людей з інвалідністю та осіб з особливими освітніми потребами.

У Новояворівській громаді забезпечують безбар’єрне середовище для людей з інвалідністю та маломобільних осіб створюючи відповідні умови.

Наша громада нова і молода, проте про давно працює над розбудовою інклюзивного простору – працює Новояворівський інклюзивно-ресурсний в складі компетентних спеціалістів, створюють безбар’єрне середовище для людей з інвалідністю, а також функціонує соціальний центр «Регіна».

А від сьогодні, 23 лютого, у Новояворівській громаді розпочинають роботу інклюзивні радники. Їх діяльність носить консультативний характер, а саме допомагати людям з інвалідністю при вирішенні їх проблемних питань, надавати подати та консультації тощо, а також співпрацюватимуть з міською радою у напрямку покращення умов для людей з інвалідністю та маломобільних осіб, в тому числі осіб з особливими освітніми потребами. Важливою та корисною складовою роботи інклюзивних радників є обстеження об’єктів у Новояворівській громаді на предмет рівня їх інклюзивності та доступності.

«Говорячи про інклюзивне середовище, мова зазвичай йде не тільки про створення умов для людей з інвалідністю чи особливими потребами. Сьогодні інклюзія – це синонім слова доступність і це стосується абсолютно всіх людей. Інклюзивність – це забезпечення рівного безбар’єрного доступу для всіх, незалежно від їх особливостей, стану здоров’я, віку тощо», – наголосив міський голова Володимир Мацелюх.

Інклюзивними радниками громади стали Наталія Кулик та Надія Пелих, які маю багаторічний досвід роботи з людьми з інвалідністю та маломобільними особами. Їх робота стала можливою у співпраці з ГС «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю», в рамках реалізації проєкту «Мережа радників з інклюзії» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Отримати консультацію радників можна за телефоном: +380671357732 (Надія) та +380974781660 (Наталія) або за адресою: вул.Приозерна, 7, м.Новояворівськ.

Важливим є і те, що в міській радіє діє Програма щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю на 2022-2024 роки. Згідно Програми облаштовано підйомник (ліфт) у храмі Петра і Павла УГКЦ м.Новояворівськ. Також за кошти бюджету громади обладнано спеціальні туалети в ЦНАПі Новояворівської громади та ФОК «СТРАРТ», придбано спеціальні крісла-коляски для самостійного пересування.

 

Переглядів - 46