Заява на заборону вчинення реєстраційних дій в електронній формі

Очільник Львівської юстиції Тарас Грень повідомляє про те, що Уряд запровадив сервісну послугу щодо подання власником об’єкта нерухомого майна заяв про заборону вчинення реєстраційних дій в електронній формі.

Це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від               27 грудня 2018 року № 1069-р. Саме цим Розпорядженням внесено зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України щодо запровадження реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, саме стосовно подання власником об’єкта нерухомого майна заяви про заборону вчинення реєстраційних дій в електронній формі.

Послуга подання відповідно до закону власником об’єкта нерухомого майна заяв про заборону вчинення реєстраційних дій в електронній формі, запроваджена з метою забезпечення захисту речових прав, зменшення ризиків незаконного заволодіння нерухомим майном.

Така сервісна послуга надається технічним адміністратором Державного реєстру прав з використанням телекомунікаційних засобів за бажанням фізичної або юридичної особи на платній основі на підставі укладених договорів.

Сервісна послуга з подання заяв про заборону вчинення реєстраційних дій в електронній формі надається виключно за умови наявності зареєстрованого права власності на окремий індивідуально визначений об’єкт нерухомого майна з присвоєним такому об’єкту реєстраційним номером.

ПАМ`ЯТКА: послуга з подання заяви про заборону вчинення реєстраційних дій в електронній формі надається виключно за умови використання кваліфікованого електронного підпису, у тому числі з використанням ресурсів комунікаційних мереж мобільного зв’язку (“Mobile ID”).

Передача заяв про заборону вчинення реєстраційних дій поданих в електронній формі забезпечується технічним адміністратором Державного реєстру прав до  суб’єктів державної реєстрації прав, що забезпечують зберігання реєстраційних справ у паперовій формі, за місцезнаходженням нерухомого майна.

 

Переглядів - 6