Благодійний проект митців “Молитва до митрополита. Софія”

19 травня, у Новояворівському міському краєзнавчому музеї, відбулася презентація мистецької виставки “Молитва до митрополита. Софія”.

Велична постать графині Софії захоплює силою духу, християнською життєвою позицією і любов’ю до людей. «В усьому, що вона відчувала, про що думала, що робила, і в тому, що писала “любов світиться”. І яскравістю своєю освітлює її постать. Пам’ять про неї не згасла разом з її життям, а всім нам, що залишилися, накреслює ясну дорогу до небес».

«Молитва до Митрополита. Софія» – мистецько-документальний проект, що має на меті привернути увагу до визначної історичної постаті графині Софії з Фредрів Шептицької (1837-1904), письменниці, художниці, дружини графа Івана Шептицького (1836-1912), матері, яка подарувала українському народові доброго пастиря і духовного провідника, майбутнього Главу Греко-Католицької Церкви – великого митрополита Андрея Шептицького (1865–1944) та ігумена-архимандрита Унівської лаври, священномученика Климентія Шептицького (1877-1939).

Автор та керівник проекту Олена Білоус. Метою проекту є також привернути увагу і до сучасного стану цієї пам’ятки, що потребувала і надалі потребує коштів на відродження.

Переглянути альбом

 

 

 

Переглядів - 1