Про участь у конкурсі проєктів розвитку громад #НашаГромада

Новояворівська громада бере участь у конкурсі проєктів розвитку громад #НашаГромада з ініціативою створення скверу «Пам’яті Героїв».

Публічний простір, облаштований у патріотичному стилі, буде не лише приємним місцем для зустрічей, а й символом мужності, свободи і пам’яті для майбутніх поколінь.

Голосуємо за проект тут -> https://otg.fakty.com.ua/communities/novoyavorivska-hromada

Голосування триває до 23:59 год 31 травня

 

ОБЛАШТУВАННЯ СКВЕРУ “ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ”

Коротко про проєкт:

Людина помирає двічі: вперше – це фізично, а другий раз – коли про неї забувають. Новояворівська міська рада планує облаштувати сквер “Пам’яті Героїв” та забезпечити мешканців публічним простором для зустрічей. Цей Сквер завжди буде для нас символом мужності, свободи і пам’яті для майбутніх поколінь.

Детальний опис ідеї проєкту:

Наша Громада має занедбану ділянку в центральній частині міста, біля Греко-Католицької церкви та жіночого монастиря, де ми плануємо облаштувати сквер “Пам’яті Героїв”.

Планується брукування пішохідних доріжок, вхідна арка з написом “Народжений бути вільним”, в центрі розміщений меморіальна стелла із голубами, які летять до неба та висаджування дерев Пам’яті. На доріжці між ліній дерев передбачено встановлення місць для відпочинку – вандалозахисних лавок, альтанок та урн для сміття. Встановлення енергозберігаючих світлодіодних ліхтарів на сонячних батареях оригінального виконання.

Встановлення зазначених об’єктів має значну роль для виховання підростаючого покоління та молоді міста, їх знайомства з історією та героями нашого краю.

Вшанування наших земляків є невід’ємною частиною патріотичного виховання та посильною подякою за їх внесок у суспільний розвиток, захист України.

Етапи реалізації:

  1. Вивчення пропозицій громади і родичів загиблих.
  2. Розробка проєкту та кошторису
  3. Визначення постачальників матеріалів та комплектуючих.
  4. Визначення виконавців робіт.
  5. Закупівля матеріалів.
  6. Брукування доріжок.
  7. Підготовчі роботи для висадки квітів та декоративних дерев (викопування ям, підвозка води, транспортування інструменту).
  8. Встановлення енергозберігаючих світлодіодних ліхтарів на сонячних батареях оригінального виконання.
  9. Встановлення вандало-захисних лавочок з додатковим кріпленням до земельної поверхні.
  10. Підведення підсумків проекту. Підсумки проекту опублікувати в засобах масової інформації, офіційному сайті міської ради.

 

Бюджет проєкту:

Загальний бюджет Проєкту 1 200 000 грн 100%
Внесок Організатора Конкурсу 500 000 грн 41.7% від загальної вартості
Внесок органу самоврядування 600 000 грн 50% від загальної вартості
Внесок партнерів 100 000 грн 8.3% від загальної вартості

 

Чи відповідає проєкт стратегії розвитку громади

Проєкт Сквер “Пам’яті Героїв” відповідає Стратегії Новояворівської міської ради.

 

Очікувані результати проєкту

Результатом проєкту буде:

  1. Облаштований сквер, який надасть можливість увіковічнення мужніх і сильних духом чоловіків, які захищаючи нашу волю під час Революції Гідності та незалежність від російського окупанта, поклали своє життя за наше мирне небо;
  2. Окультурена ділянка в центральній частині міста
  3. Громада отримає місце відпочинку та пам’яті

 

Як плануєте залучати жителів громади до втілення проєкту?

Планується обговорення з родичами і близькими загиблих земляків щодо загального вигляду скверу, обговорення з громадою м. Новояворівська та старостинських округів

 

Хто буде користуватися результатами проєкту?

Сквер буде не тільки місцем відпочинку для новояворівчан і гостей, а й ще раз нагадуватиме про те, як українці (земляки) ціною втрачених життів продемонстрували на весь світ свою європейськість, гідність, нестримне прагнення до свободи. Родичі загиблих будуть бачити, що їхні сини, батьки, брати не марно віддали своє життя, що їх пам’ятають цінують і щиро їм вдячні.

 

Яку територію громади охопить проєкт?

Проєкт охопить все населення м. Новояворівська та старостинських округів (близько 51 тис. осіб) та гостей міста.

 

 

Переглядів - 3