Виправдовували рашистів та заперечували збройну агресію рф

Виправдовували рашистів та заперечували збройну агресію рф: перед судом постануть ще два поплічника ворога.

Спецслужба в межах своєї компетенції системно викриває та блокує протиправну діяльність на шкоду держбезпеці України.

Днями СБУ повідомила про підозру ще двом любителям «руского міру», які здійснювали антиукраїнську агітацію та підтримували терористичну політику кремля.

За оперативними даними поплічниками ворога виявилися мешканці Львова та Запоріжжя. Окрім підтримки «путінського» режиму» в соцмережах, один з зловмисників пропагував й серед свого оточення про «добрі справи» рашистів.
Зокрема, за допомогою месенджерів запорожець агітував своїх знайомих – вимушених переселенців, які знайшли прихисток у Львові. Він закликав людей не вірити українській владі та повертатись в Запоріжжя для підтримання російського «визволення». Проте така його діяльність довго не тривала.

На основі зібраного масиву доказової бази щодо протиправної діяльності слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозри у вчиненні злочинів за ст. 436 (пропаганда війни) та ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.
Матеріали справ скеровано до суду.

Заходи з викриття проводили оперативні співробітники Яворівського РВ УСБУ у Львівській області спільно із слідчими УСБУ у Львівській та Запорізькій областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

 

Переглядів - 2