Обережно: сказ! Нападу зазнав домашній собака

Обережно: сказ!

Яворівський районний відділ ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

В селі Хляни Яворівської громади лисиця проникла до господарства та нападу зазнав домашній собака, який загинув від сказу на 16 день.

В селі Стені Новояворівської громади лисиця проникла до кількох  господарств та нападу зазнали домашні собаки.

Рішенням районної державної протиепізоотичної комісії з метою попередження розповсюдження сказу в населених пунктах Хляни та Стені і на прилеглій 5км території впроваджено карантинні заходи терміном на 60 днів.

Триває проведення позапланових щеплень домашніх тварин проти сказу, переоблік власників тварин. Заборонено на території карантину – в прилеглих населених пунктах проведення виставок, виводок собак, вивезення за межі території карантину собак, котів, інших тварин.

Організовано проведення протиепізоотичних, дезінфекційних та протиепідемічних заходів фахівцями Яворівської районної державної лікарні ветеринарної медицини та Яворівського районного відділу ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України: проведено подвірні візити з метою визначення кола осіб, які могли зазнати ризику інфікування і підлягають антирабічному лікуванню – щепленням проти сказу.

Триває проведення позапланових щеплень домашніх тварин проти сказу, в т ч при зверненні власників тварин.

Закликаємо мешканців громад:

При контакті з тваринами, покусах чи нападі тварин – бездомними собаками, котами чи дикими тваринами, гризунами з дивною, нетиповою поведінкою, підозрілими на сказ необхідно негайно звернутися до сімейного лікаря чи лікаря-хірурга для вирішення  питання  попередження  захворювання на сказ.

Не брати у руки таких тварин, не гладити!

Про тварин з підозрілою, дивною поведінкою, імовірно хворих, прохання негайно повідомляти до органів місцевого самоврядування чи дільниці ветеринарної медицини.

 

Переглядів - 510