21 листопада – День Гідності та Свободи

«Свобода – це розкіш, яку не кожен собі дозволить» (Отто фон Бісмарк).

Дар людської свободи дається кожній людині при народженні. Цей дар свободи кожна людина цінує і оберігає, а нерідко готова віддати життя, аби його не втратити. Відчуття свободи, вільного вибору є головними цінностями у встановленні особистості людини і утвердженні власної гідності та честі.

Найвищою метою для українського народу є збереження волі, незалежності та соборності української держави. І ми, як ніхто, знаємо ціну, такої бажаної нами, свободи – це пролита кров та втрачені тисячі життів наших побратимів, земляків, рідних та близьких людей, пам’ять яких вшановуємо сьогодні!

Згадаймо поіменно відважних і незламних Героїв-новояворівчан.

Варениця Роман Михайлович

20 лютого Роман із тіткою працював на барикаді. Вона носила бруківку, він – шини. Та коли почався наступ на Інститутській, Роман був у перших рядах, із захисту мав тільки каску.

Коли снайпери почали стріляти, побратим з передової дав йому в руки щит. Але вже за декілька секунд снайпер поцілив у Романа двома кулями. Одна влучила в серце. Шансів вижити не було….

 

 

Коцюба Віталій Миколайович

…Ще 0 7 год 30 хв розмовляв із мамою по телефону. Заспокоював, щоб не хвилювалася. А вже 0 9.00 год не відповідав на дзвінки…

20 лютого 2014 року на вул. Інститутській життя Віталія Коцюби обірвала снайперська куля. Батьки зазнали непоправної втрати. Сиротами залишилися 10-річний Назарчик та 5-річна Василинка.

 

 

 

Мисик Тарас Ігорович

11 липня 2014 року в районі села Зеленопілля Луганської області приблизно о 4:30 ранку російсько-терористичні угрупування обстріляли з РСЗВ «Град» блокпост українських військовиків, внаслідок обстрілу загинуло 19 військовослужбовців, серед яких був Тарас.

Самотніми залишились батьки, дружина та син.

 

 

 

Пазин Тарас Іванович

У ніч проти 25 серпня загинув у бою за Іловайськ біля Кутейникового. 3-й батальйон 51-ї бригади тоді був оточений в районі Березне — Оленівка та під постійним артобстрілом.

Під Іловайськом і Старобешевим під час танкової та артилерійської атаки терористів і російських військовиків і одночасного обстрілу з РСЗВ «Град» 25–26 серпня загинули й потрапили до полону десятки військовиків 51-ї бригади.

 

Сігаєв Віктор Геннадійович

Загинув 17 січня 2015 року під час бойового зіткнення з терористами поблизу Оленівки Волноваського району. Під час супроводу новоприбулих посадових осіб до позицій українських військовиків загін потрапив у засідку; на вимогу противника здатись у полон вояки відмовилися та вступили в бій. В ході бою Віктор Сігаєв знищив декілька ворогів, однак зазнав поранень, не сумісних з життям. Наступного ранку подзвонили російські терористи та повідомили, що вони забрали тіло Віктора і його товариша в Донецьк і щоб за ним приїхали родичі.  Без Віктора лишились мама, брат, дружина й син.

 

 

Карабін Сергій Ігорович

Загинув 29 січня 2015 року у боях за Донецький аеропорт поблизу села Водяне під час коректування вогню української артилерії — снаряд РСЗВ «Град» розірвався у кронах дерев лісопосадки близько від спостережного пункту.

Без Сергія залишились батьки, вагітна на той час дружина Наталія та маленька донька.

 

 

 

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

Переглядів - 2